Ulcinj

O Ulcinju i Velikoj Ulcinjskoj plaži

Ulcinj je primorski grad osnovan pre 2500 godina ima površinu od 255 km². Ulcinj ima izvanredan potencijal za razvoj raznih oblika turizma.

Ovaj grad ima raznovrsne plaže, uključujući pješćane, stjenovite i kamenite plaže pored borove šume, koje pored lijekovitog dejstva morske soli, imaju lijekoviti pijesak, izvore mineralnih sumpornih voda i mineralno blato.


Ulcinj svojom površinom ima izlaz na Jadranso More, graniči se sa rijekom Bojanom, uključuje planinu Rumiju i Šasko jezero.

Isto tako ima veliki broj arheoloških lokacija raznih doba istorije grada, kao što su Stari Ulcinjski grad, stari grad Šasa, kao i veliki broj religijskih objekata. Ulcinj ima povoljne geografske i klimatske uslove za razvoj vodenih sportova (kite surfing, ronjenje ...), planinskih sportova (hiking, paragliding, planinski biciklizam), ali i sportova kao što su fudbal, tenis, košarka, lov, ribolov ....


Gotovo da nema turiste koji je ljetnji odmor proveo u Ulcinju, a da nije posjetio Veliku ulcinjsku plažu, tako da, ako se odlučite da svoj odmor provedete na Velikoj plaži zasigurno ćete biti očarani kilometrima duge pjeskovite plaže, koja se poput vješto iscrtane slikarske linije spaja sa kristalno čistim morem. Plaža i morsko dno su prekriveni sitnim pijeskom.  
Taj pijesak ima i veoma djelotvorno zdravstveno svojstvo, te se ležanje na njemu preporučuje u prvom redu zbog problema sa ekstremitetima, išijasom, reumom, kičmom. Velika plaža je najljepša u sutonu, kada pri zalasku Sunca nastaje nevjerovatna igra boja koja more, pijesak i nebo stapa u jedinstvenu sliku. 


 Osim turista, na Velikoj plaži dolaze svi oni koji svoju ličnost žele sjediniti sa nedirnutom prirodom, svakodnevno iščekujući najljepše zalaske sunca i njegovog zatona u plavo more. Iz ljeta u ljeto Velikoj plaži se vraćaju pisci, pjesnici, književnici, glumci, pjevači, boemi, ali i obični turisti.

Dvokrevetna Soba

12 soba sa dva odvojena kreveta
kapacitet za 2 osobe

Dvokrevetna Soba +1

8 soba sa velikim ležajem
plus jednim pomoćnim ležajem
kapacitet za 3 osobe

Dvokrevetna Soba +2

8 soba sa velikim ležajem
plus pomoćnim ležajem
kapacitet za 4 osobe

Apartman

4 apartmana sa dve prostorije
i mini kuhinjom
kapacitet za 4 osobe

VIP Apartman

4 apartmana sa tri prostorije
i maxi kuhinjom
kapacitet za 6 osoba

NAJBOLJA PLAŽA

UPOZNAJTE ULCINJ 

PRATITE NAS